fbpx

Vizita la medicul ginecolog

Sa fim serioase! Cate dintre voi pot spune ca se duc de cel putin 2-3 ori pe an in vizita la medicul ginecolog? Si cate dintre voi pot spune ca si-au facut o data pe an testul Papanicolau?
Vizita la medicul ginecolog este pentru multe femei o situatie de urgenta, cand apare o problema sau cand intervine o sarcina.
Nimeni nu merge la medicul ginecolog pentru a face un control de rutina, pentru a se asigura ca totul functioneaza cum trebuie si ca nu au de ce sa-si faca griji.
Lucru total gresit! Lista afectiunilor genitale este extrem de mare. La fel putem spune si despre faptul ca unele afectiuni nu au stari de manifestare sau daca le au, sunt descoperite intr-un stadiu final, prea tarziu pentru a mai putea face ceva.
In mod normal, la ginecolog se merge o data la 6 luni, in cazul in care totul este in regula si nu este nevoie de invetigatii suplimentare sau de urmarea vreunui tratament.
La fel cum mergem la dentist, la fel cum mergem la medicul de familie, asa trebuie sa ne prezentam si la ginecolog.
Controlul ginecologic reprezinta o examinare foarte simpla, care nu este deloc dureroasa si care nu dureaza mai mult de 10 minute.
De ce este important acest control ginecologic? Pentru ca in felul acesta, medicul poate vedea si isi poate da seama daca suferi de veo afectiune sau daca ai contactat vreun virus.
Efectuarea testului Papanicolau in fiecare an este o masura foarte importanta de precautie. Dupa cum stiti, in Romania 8 femei din 10 sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin. Tu poti preveni acest lucru si poti una din cele 2 femei care au facut la timp analizele si controlul ginecologic.
Recoltarea pentru testul Babes Papanicolau nu este una dureroasa: ea se face din colul uterin, dureaza cateva minute si nu reprezinta nici un risc pentru sanatatea ta.
Cea mai buna metoda de lucru si cea mai sigura a acestei analize, este cea in mediul lichid, efectuata de catre un singur laborator de analize, la noi in tara. Rezultatul este gata intr-o saptamana, interpretarea acestuia fiind foarte usoara si accesibila oricui.
Daca nu ai mers pana acum la medicul ginecolog, iti recomandam sa o faci cat mai curand si sa te asiguri ca sanatatea ta nu este pusa in pericol in nici un fel.

Citeste si:  Remediu pentru cataracta
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.