Vitamine esentiale

Vitamine sunt componente organice care asista multe functii ale organismului. Trebuie sa iei doar o mica cantitate de vitamine, dar orice exces de deficiente pot cauza boli sau alte probleme din organism. Vitaminele joaca un rol important in producerea energiei, sprijinul sistemului imunitar si formarea oaselor puternice.
Producerea energiei
Majoritatea vitaminelor asista enzimele in metabolizarea carbohidratilor, grasimilor si proteinelor pentru a le transforma in energie. Se combina de asemenea si cu alte vitamine.
Sprijinirea sistemului imunitar
Anumite vitamine sprijina sistemul imunitar si ajuta la prevenirea cancerului si bolilor de inima. Vitamina E protejeaza celulele impotriva distrugerii si captureaza radicalii liberi, care sunt molecule instabile care distrug membranele celulare. Vitamina C regenereaza vitamina E folosita si asigura structura pentru colagen, care este un tesut puternic al pielii.
Oase puternice
Vitamina D regleaza absorbtia de calciu din oase si concentratia de calciu. Daca nivelul calciului este prea mare sau prea scazut, organismul fie va creste rata de absorbtie in oase, fie va creste activitatea rinichilor.

Citeste si:  Grasimile, interzise pentru cei raciti
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.