Visul, un limbaj al subconstientului

Visele reprezinta un limbaj al incostientului, spatiul in care continuturile psihice au sansa sa se rearanjeze, sa-si exprime mesajele, sa iasa la suprafata. Visele au doua functii importante: de reechilibrare psihica si una simbolica de codare a unor mesaje, de transformare.
Visele sunt amplificate, creand un limbaj aparte pentru care avem nevoie de chei de descifrare.
Atunci cand, pe o perioada mai mare de timp, apar vise recurente, cum se intampla in cazul tau, este posibil sa te pregatesti de o schimbare importanta in viata ta.
Ele completeaza pe de-o parte tot ceea ce mintea constienta si cenzura morala si sociala filtreaza in timpul starii de veghe, pe de alta parte compenseaza, aduc intr-o lumina speciala ceea ce continem, dar nu indraznim sa exprimam.
Este important sa accepti visele fara sa te sperii si sa incerci sa intelegi care este semnificatia lor pentru tine, gandindu-te la etapa de viata prin care treci, la cum esti tu ca persoana, la ce iti doresti de la viata.
Iata cum sunt interpretate anumite vise pe care subconstientul nostru le produce in timp ce noi dormim:
Daca visezi apa, se spune ca ea este simbolul subconstientului, apa ne da viata si ne mentine in viata, curatandu-ne de murdarie. Apa limpede simbolizeaza fericirea, iar cea tulbure, o intorsatura nefericita din viata.
Daca visezi bani de hartie sau monede acest lucru se refera la energia ta sufleteasca. Daca gasesti bani in vis, iti vei incarca bateriile. Daca pierzi bani, vei pierde anumite valori sufletesti sau o calitate deosebita. La femei, banii sunt intotdeauna simbolul speculatiilor erotice.
Daca visezi o gradina cu flori inseamna ca vei avea parte de noroc. Daca visezi un buchet ofilit de flori se spune ca este semn de boala.
Daca visezi gandaci care se urca pe tine inseamna ca vei trece printr-o criza financiara. Daca omori gandacii situatia financiata va deveni mai buna.
Dava visezi ca porti un inel pe deget inseamna ca te vei indragosti. Daca in vis rupi un inel, se spune ca se va incheia o relatie.
Daca visezi moarte acest lucru inseamna trecerea intr-o alta etapa, nevoia de schimbare, de reculegere, un nou in ceput, sansa si increderea in fortele proprii.
Asadar, nu intotdeauna ce credem noi ca este negativ, inseamna de fapt ceva rau atunci cand visam. Orice-ar fi este bine sa fim stapani pe situatie, iar in cazuri in care un anumit vis va pune pe ganduri sau va obsedeaza seara de seara, consultati un psihoterapeut pentru a gasi impreuna solutii pentru problemele dumneavoastra.

Citeste si:  Consumul de droguri are efecte dezastruoase asupra organismului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.