Violentele din media si efectele lor asupra adolescentilor

Televiziunea, jocurile si cartile toate prezinta episoade mai scurte sau mai lungi de violenta si scene care promoveaza un astfel de comportament. Violenta este acum mai promovata ca oricand, iar parintii copiilor si adolescentilor au nevoie sa inteleaga importanta monitorizarii efectelor violentei .
Adolescentii sunt foarte susceptibili la multe tipuri de presiune si influente. Multi iti fac griji ca influentele pe care media le are asupra tinerilor este nesanatoasa. Violenta este o fateta foarte comuna si continua sa creasca in frecventa. Numarul de acte de violenta din media si rezolutiile problemele rezulta in efecte de violente asupra tinerilor.
Industria muzicii este un alt tip de media care expune violenta in randul adolescentilor prin versuri explicite. Multe cantece si albume sunt bazate in jurul subiectelor violente si expun adolescentii la un material violent care este chiar mai vulgar decat este gasita violenta in alte tipuri de media. Versurile celor mai cunoscute cantece sunt centrate pe violenta, viol, crima si multe alte acte de violenta.
Jocurile video au fost de mult o sursa de violenta. Acestea sunt de multe ori acuzate pentru faptul ca tulbura tinerii si ii incurajeaza la acte de violenta. Altii pretind ca violenta din jocurile video este nevinovata.
Televiziunea si filmele cresc in violenta cu fiecare an si situatiile violente si scenariile sunt gasite chiar si in comedii. Violenta este o parte integrala a comediei americane si se stie ca multi adolescenti se uita la ele.
Atunci cand violenta este o parte integranta a vietii de zi cu zi nu este surprinzator ca multi oameni isi fac griji in legatura cu efectele pe care le are televiziunea asupra adolescentilor.

Citeste si:  Exercitiile aerobice ne pot scapa de insomnii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.