Viata noastra poate fi traita sanatos

Fiecare persoana poate acum sa aleaga sa-si traiasca viata sanatos. In ultimul timp, foarte multe persoane si institutii specializate pun accentul pe stilul de viata sanatos.
De-a lungul vietii unui om, sanatatea trece prin trei stadii: sanatatea optima, oboseala si boala. In functie de varsta si de stilul de viata adoptat de fiecare persoana se poate instaura starea de oboseala, ca apoi sa se ajunga la starea de boala. Organismul uman poate sa se repare singur, are aceasta capacitate naturala, dar, datorita acestui lucru nu dam suficienta atentie atunci cand avem stari de oboseala, alimentam organismul cu cafea sau alte stimulente artificiale care ne dau senzatia ca nu mai suntem obositi. Prin aceste metode nu facem decat sa ne pacalim organismul si sa-l facem sa fie activ in continuare fara sa-i acordam sansa de a se reface.
Sanatatea noastra depinde de odihna, cel putin 8 ore, de exercitiile fizice minime de care orgamismul nostru are nevoie, cel putin 45 de minute in mers alert pe zi si nu in ultimul rand de o alimentatie corecta.
Toata lumea, sau marea majoritate a populatiei stie cum arata piramida alimentara corecta; baza piramidei alimentare o reprezinta exercitiul fizic si controlul greutatii, apoi urmeaza cerealele integrale care au cea mai mare pondere, urmate descrescator de legume si fructe proaspete, apoi alimentele care ofera proteine si in varf, fiind in catitate foarte mica, produsele de patiserie, fast food, grasimile si carbohidratii.
Dar, in viata de zi cu zi, aceasta piramida a alimentatiei sanatoase nu se respecta de marea majoritate a oamenilor, ori din lipsa de informatie, ori din lipsa de timp sau datorita stilului de viata cotidian, iar pozitia ei este schimbata. Se consuma in cantitati foarte mari produse de tip fast food, dulciuri, carbohidrati, fara a se acorda atentie consumului de cereale integrale si a legumelor si fructelor proaspete.
Solutia pentru a readuce piramida alimentara in pozitia ei corecta, fara a ne afecta stilul alert de viata, este cel de a da organismului ceea ce are nevoie: odihna, exercitiu fizic si suplimentarea alimentatiei cu integratori nutritivi din alimente integrale biocompatibile cu organismul uman.

Citeste si:  Cum sa incurajezi activitatile artistice ale copilului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.