fbpx

Vaccinurile obligatorii pentru cei mici

Orice parinte isi doreste tot ce este mai bun pentru copilul sau: educatie, alimentatie, sanatate, etc.
Inca de cand sunt in burtica mamicii, cei mici trebuie protejati de factorii externi si interni care le poate afecta buna dezvoltare.
Dupa nastere, va trebui sa avem la fel de multa grija cu cei mici si sa ii imunizam la timp si corespunzator impotriva virusilor si bacteriilor care ne inconjoara.
Vaccinul este una din cele mai sigure metode de precautie impotriva bolilor. Tu stii care sunt vaccinurile obligatorii pe care micutul tau trebuie sa le faca in primii ani de viata ?

Citeste si:  Vindecare oase

Vaccinul impotriva tuberculozei este foarte important.
Tuberculoza se raspandeste foarte usor, prin tuse sau prin stranut si este provocat de aparitia bacilului Koch, localizat in majoritatea cazurilor la nivelul plamanilor.

Vaccinul impotriva Difteriei, boala cauzata de bacilul Kleb-Loeffler. Difteria este o boala infectioasa a cailor respiratorii sau a pielii. Aceasta boala poate duce la inflamarea amigdalelor, a laringelui si a faringelui, precum si a nasului, provocand tulburari de respiratie. In cazuri extreme, ea poate provoca leziuni ale nervilor, probleme cardiace sau chiar moartea.

Citeste si:  Reducere dureri de gat in timpul condusului

Vaccinul impotriva hepatitei B, virus care se gaseste in sange sau in alte lichide ale organismului uman.
Prezenta virusul B in organism poate duce la cancer hepatic, ciroza si chiar la deces.

Vaccinul impotriva Tetanos – acest bacil ( Clostridium tetani ) afecteaza sistemul nervos central, determinand aparitia spasmelor musculare dureroase, a convulsiilor si a rigiditatii musculare.

Citeste si:  Un semnal de alarma unghiilor

Vaccinul impotriva tusei convulsive ( Pertusis ) – aceasta infectie acuta, extrem de contagioasa, este responsabila de accesele de tuse seaca sau “magareasca”, cum ne este mai cunoscuta si poate determina complicatii respiratorii severe.

Vaccinul impotriva poliomelitei – infectie virala care afecteaza sistemul nervos central si provoaca paralizii musculare ale membrelor sau ale muschilor respiratorii. Acest virus se transmite atat pe care respiratorie, cat si pe cale fecal-orala.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.