fbpx

Usturoi ca medicament

-Antibiotic natural. Alicina- substanta care da mirosul ofensiv al usturoiului- este un antibiotic puternic. Reuseste sa ucida germeni periculosi, gen salmonela si stafilococii. Si previne infectiile intestinale.
-Protejeaza inima. Ajoene (sulf organic), alta substanta de pret din compozitia usturoiului, previne coagularea in vasele sangvine protejandu-ne, astfel, de riscul de tromboza.
-Regleaza presiunea arteriala. Usturoiul actioneaza ca vasodilatator: relaxand capilarele sangvine, reduce si regularizeaza presiunea sangelui. Efectul de relaxare scade, presiunea in cazurile de hipertensiune si nu creeaza probleme, in cazurile de tensiune mica.
-In bucatarie. Ratie zlinica: un catel de usturoi. Crud, de preferinta. Poate tocat pe paine prajita.

Citeste si:  Romania, pe patul de spital!
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.