fbpx

Uleiul de masline, arma naturala impotriva ulcerului si a gastritelor

Uleiul de masline este cel mai important exponent al grasimilor monosaturate. Este singurul ulei vegetal care poate fi consumat imediat dupa stoarcerea fructelor si este recunoascut pentru capacitatea lui de a pastra intacte aroma, gustul, vitaminele si proprietatile fructelor maslinului.Datorita acizilor grasi monosaturati si a antioxidantilor continuti, uleiul de masline are capacitatea de a proteja stomacul si are efecte benefice împotriva ulcerului si gastritei. Studiile au aratat ca acest tip de ulei ofera o protectie importanta împotriva bolilor de inima prin controlul pe care îl are asupra colesterolului. Totodata, uleiul de masline activeaza secretia hormonilor bilei si ai pancreasului mult mai bine decât o fac medicamentele, prevenind formarea pietrelor la bila. Cercetatorii spanioli au sugerat ca includerea uleiului de masline în dieta zilnica înseamna o protectie ridicata contra cancerului de colon. Uleiul de masline se gaseste sub patru feluri, în functie de gradul de procesare. El poate fi extra virgin (cel mai bun din punct de vedere nutritional), virgin (obtinut la a doua presare), pur (este filtrat si rafinat) si extra light (are un grad mare de procesare si pastreaza foarte putin din aroma fructului). Pentru a se beneficia la maximum de proprietatile uleiului de masline, acesta trebuie pastrat într-un loc racoros, întunecos, într-un recipient bine sigilat. Cititi mai multe în Gândul.
Uleiul de masline este cel mai important exponent al grasimilor monosaturate. Este singurul ulei vegetal care poate fi consumat imediat dupa stoarcerea fructelor si este recunoascut pentru capacitatea lui de a pastra intacte aroma, gustul, vitaminele si proprietatile fructelor maslinului.Datorita acizilor grasi monosaturati si a antioxidantilor continuti, uleiul de masline are capacitatea de a proteja stomacul si are efecte benefice împotriva ulcerului si gastritei. Studiile au aratat ca acest tip de ulei ofera o protectie importanta împotriva bolilor de inima prin controlul pe care îl are asupra colesterolului. Totodata, uleiul de masline activeaza secretia hormonilor bilei si ai pancreasului mult mai bine decât o fac medicamentele, prevenind formarea pietrelor la bila. Cercetatorii spanioli au sugerat ca includerea uleiului de masline în dieta zilnica înseamna o protectie ridicata contra cancerului de colon. Uleiul de masline se gaseste sub patru feluri, în functie de gradul de procesare. El poate fi extra virgin (cel mai bun din punct de vedere nutritional), virgin (obtinut la a doua presare), pur (este filtrat si rafinat) si extra light (are un grad mare de procesare si pastreaza foarte putin din aroma fructului). Pentru a se beneficia la maximum de proprietatile uleiului de masline, acesta trebuie pastrat într-un loc racoros, întunecos, într-un recipient bine sigilat. Cititi mai multe în Gândul.

Citeste si:  Varicele
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.