
Ioan Veresiu, care lucreaza la Centrul Clinic de Diabet si precizeaza faptul ca nu este nu fan al medicinei complementare si alternative, a testat, la cererea unei firme, uleiul pe zece pacienti, timp de 12 saptamâni, urmarind dislipidemiile – cresteri de colesterol, trigliceride, scrie Gândul.De ce este atât de buna cânepa din soiul Sativa? „Acest ulei are ca si caracteristica faptul ca are o foarte buna proportie între acizii grasi esentiali. Omega 6 si Omega 3 sunt cele doua mari familii de acizi grasi esentiali, care au efecte cam antagonice, de aceea echilibrul dintre ei este important. Uleiul de cânepa are un raport bun si are mult mai multe efecte decât cele asupra lipidelor – se pare ca are efect în imunologie, îmbatrânire, boli de piele, tot felul de deficite, nu numai în protectia cardiovasculara”, spune medicul.De retinut ca, dupa tratament, nivelul trigliceridelor a scazut la jumatate, dar au fost observate si alte efecte colaterale: colesterolul a scazut de la 225 la 182, colesterolul „bun” a crescut si au scazut si glicemiile.
Ioan Veresiu, care lucreaza la Centrul Clinic de Diabet si precizeaza faptul ca nu este nu fan al medicinei complementare si alternative, a testat, la cererea unei firme, uleiul pe zece pacienti, timp de 12 saptamâni, urmarind dislipidemiile – cresteri de colesterol, trigliceride, scrie Gândul.De ce este atât de buna cânepa din soiul Sativa? „Acest ulei are ca si caracteristica faptul ca are o foarte buna proportie între acizii grasi esentiali. Omega 6 si Omega 3 sunt cele doua mari familii de acizi grasi esentiali, care au efecte cam antagonice, de aceea echilibrul dintre ei este important. Uleiul de cânepa are un raport bun si are mult mai multe efecte decât cele asupra lipidelor – se pare ca are efect în imunologie, îmbatrânire, boli de piele, tot felul de deficite, nu numai în protectia cardiovasculara”, spune medicul.De retinut ca, dupa tratament, nivelul trigliceridelor a scazut la jumatate, dar au fost observate si alte efecte colaterale: colesterolul a scazut de la 225 la 182, colesterolul „bun” a crescut si au scazut si glicemiile.