Tratarea porilor mariti

Porii mariti sunt ingrijorarea multor femei de toate varstele si tuturor tipurilor de piele, in special pentru acelea care au ten gras si ten mixt. Daca nu ai grija de pielea ta in mod corespunzator, acesti pori vor deveni mai mari si mai mari si conduc de cele mai multe ori la puncte negre, decolorari, productie excesiva de sebum. Daca nu iti tratezi porii mariti la un stadiu incipient ,ei pot arata mai rau decat sunt in realitate.
Acesti pori apar de cele mai multe ori in zona T – si anume, pe frunte, barbie si in jurul nasului. Porii joaca un rol vital in psihologia pielii si sunt o parte naturala din piele fara de care pielea nu ar fi capabila sa respire. Secretia lor asigura crema si uleiul esential pentru piele si toti nutrientii sunt transmisi prn ei.
Ce cauzeaza porii mariti?
– Sunt transmisi genetic
– Din cauza raului pe care il face soarele
– Schimbarilor hormonale
– Acneea
– Punctele negre
– Deshidratarea pielii
– Celule de piele moarte, ulei, praf, mizerie
– Curatare nepotrivita
– Productia excesiva de ulei
– Folosirea excesiva a machiajului
– Dieta nepotrivita
– Fumatul
– Pubertatea
– Menopauza
In aproximativ 78% dintre cazuri porii se maresc din cauza ingrijirii necorespunzatoare, sau mai bine zis, neingrijirii. Daca nu iti indepartezi machiajul in fiecare seara, si nu iti cureti fata de doua ori pe zi, nu folosesti creme si nu-ti exfoliezi pielea cu regularitate cel mai probabil este ca te vei alege cu niste pori mariti. Este esential sa ne exfoliem fata cel putin de doua ori pe saptamana.

Citeste si:  Lipsa de personal si tendinta de burn-out: exemplul de succes al Belgiei

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.