Tratare constipatie

Uzul laxativelor pot intrerupe ritmul natural de functionare al organismului, asa ca ar trebui inainte de toate sa incercam sa apelam la remediile naturale mai intai. Daca avem mai putin de trei scaune intr-o saptamana, atunci acestea sunt semnale clare ale faptului ca suferim de constipatie. In timp ce activitatea sacadata a bolului este un semn clar de constipatie, exista si alte simptome care pot fi determinate de constipatie, printre acestea numarandu-se si durerile abdominale.
1. Consuma portii generoase de fructe si legume. Alegerile sanatoase precum fructele si legume sunt incarcate de fibre si ajuta la tratarea constipatiei in mod natural. 5 portii de fructe pe zi ar trebui sa fie suficient.
2. Consuma cantitatea recomandata de fibre pe zi, si anume 20-35 grame. Daca nu poti sa consumi aceasta cantitate, apeleaza la suplimente.
3. Incepe sau termina-ti ziua cu exercitii. Activitatea fizica promoveaza activitatea tranzitului intestinal stimuland contractiile. Trezeste-te mai devreme in fiecare dimineata pentru a face exercitii sau programeaza-ti-le pentru orele de seara. Trebuie sa faci cel putin 30 de minute exercitii fizice pe zi.
4. Bea multa apa. Deshidratarea nu face bine constipatiei.
5. Ai grija la lactate. Anumite probleme digestive se inrautatesc dupa consumarea de produse lactate si pot cauza fie diaree, fie constipatie. Renunti la lactate daca vezi ca simptomele se inrautatesc.

Citeste si:  Vitaminele si antioxidantii nu reduc riscul aparitiei cancerului
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.