fbpx

Terapia prin dans

Printre multiplele practice traditionale de vindecare si tratament se numara si terapia prin dans. Terapia prin miscare si dans reprezinta o modalitate de exprimare de sine, de comunicare si de interventie terapeutica cu scopul de a dezvolta si integra vindecarea.
Aceasta terapie poate ajuta la restabilirea contactului cu sursele de creativitate si de intuitie si poate functiona ca antidot impotriva stresului si poate fi facuta atat in grup, cat si individual.
Terapia prin dans se inspira din trei domenii principale de practica, si anume din observarea miscarii, din psihologie si din dans.
Tinuta si miscarea corpului reprezinta indicatori sensibili si unici in determinarea stilului personal. Felul in care ne miscam le spune celor din jurul nostru, ce fel de persoane suntem si cate ceva despre starea noastra emotionala.
Miscarea corpului este prima noastra limba care mediaza primele relatii si pune bazele dezvoltarii noastre emotionale, sociale si cognitive.
Un aspect foarte important de care trebuie sa tineti cont este faptul ca terapeutii prin dans nu sunt profesori de dans. Ei folosesc mai degraba miscarea corpului liber a pacientului, ca punct de plecare pentru explorarea temelor personale prin intermediul miscarii sau pentru explorarea relatiilor cu cei din jur.
Intre miscare si sentimente este o legatura stransa, o legatura care faciliteaza integrarea si intelegerea, si implicit, schimbarea terapeutica.
In timpul unei sedinte de dans, sunteti liberi sa va miscati in mod spontan, permitand astfel ca miscarea sa ia nastere ca raspuns la senzatia corporala.
Dansul poate constitui un avantaj din punct de vedere al contactului social daca este efectuat ca activitate de grup. El se adreseaza persoanei ca intreg, influentandu-i starea emotionala si conceptiile si favorizand procesul de vindecare.
Inainte de a va inscrie la terapia prin dans, verificati calificarea profesionala a terapeutului inainte de a incepe sedintele. Un terapeut de dans trebuie sa detina un cabinet particular si sa aiba o pregatire profesionala si superioara de cel putin doi ani si sa fie inregistrati ca membri practicanti ai unei asociatii profesionale.

Citeste si:  Femeile insarcinate au risc mai mare de a dezvolta afectiuni gingivale
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.