Somn usor, in avion

In timpul zborurilor lungi, aproape toata lumea doarme prost. De vina sunt hormonii, dar si obiceiurile fiecaruia. Ce e de facut? Iti spunem noi.
Eva Longoria isi ia dupa ea propria perna in avion. Liz Hurley bea ceaiuri care favorizeaza aparitia somnului. Si nu sunt singurele. Pentru ca nu e chiar asa usor sa dormi in avion. In pozitia sezut, intr-un spatiu ingust si incomod. Iata ce ne recomanda expertii. Sa facem si…sa nu facem.
Asa da
Obosita, la plecare
Pentru a-ti asigura un somn bun in avion, exista un truc simplu: cateva zile inainte de plecare, du-te la culcare cu cel putin o ora mai tarziu decat ora ta obisnuita si trezeste-te un pic mai devreme.
Pune-ti masca
Lumina, chiar si de mica intensitatea blocheaza eliberarea melatoninei, hormonul somnului. Prin urmare, este foarte important sa-ti acoperi bine ochii si fruntea, astfel incat sa te poti bucura de intuneric complet. Iar inainte de a face acest lucru , spala-te pe dinti: este foarte important sa te bucuri de acelasi ritual al mersului la culcare, ca acasa.
Automasajul nu strica
Cu varful unghiilor, „deseneaza” un mic segment pe bucuricul degetului , de jos in sus, iar apoi „coboara” pe acelasi segmetn, folosind latul degetului. Repeta miscarea pe degetele de la ambele maini. Astfel vei adormi mult mai repede.
Asa nu
Nu sta nemiscata
Corpul are nevoie de msicare. Evident, in aeroport, spatiile sunt foarte limitate, insa este de ajuns sa-ti dezmortesti un pic picioarele pe coridor: te va ajuta sa te relaxezi inainte de a adormi.
Fara alcool
Chiar daca ai impesia ca unul sau mai multe pahare te alcool te vor ajuta sa dormi, va trebuie sa le ocolesti… Motivul? Somnul de dupa consumul de alcool este fragmentat, astfel incat nu te va odihni deloc. Si, in loc de carne, consuma mai bine orez, paste sau paine.

Citeste si:  Putem scapa de vergeturi?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.