Somn nou-nascuti

In cazul in care ai un copil nou-nascut si nu stii exact care este sau care ar trebui sa fie programul lui de somn, atunci citeste acest articol penteu a descoperi cateva sfaturi si idei pe care sa le pui in practica.
Nou-nascutii dorm mai multe ore in fiecare zi, desi numarul orelor variaza pentru fiecare bebelus. Invata comportamentul copilului tau s incepe sa ii acorzi atentie si sa acorzi atentie perioadei si duratei in care doarme. Pe masura ce creste, va deveni mai previzibil, ceea ce este un lucru bun.
Bebelusii ar trebui sa fie pusi pe spate fara perne sau ceva in jurul lor. Unora le place sa fie leganati atunci cand sunt foarte mici sau sa fie tinuti in brate pentru a se simti mai in siguranta. Nou-nascutii nu stiu diferenta dintre noapte si zi. Iti vei ajuta bebelusul sa invete diferenta. Incepe acum prin a nu face galagie noapte si a pastra intunericul in camera. Bebelusii invata foarte incet si foarte gradat aceasta distinctie importanta. Intre timp, asteapta-te sa iti ocupe atat zilele si noptile.
Sa il iei in brate sau sa il lasi sa planga? Intotdeauna trebuie sa iei in brate un copil care nu se simte bine pentru a-l face sa se simta bine si a descoperi ce are nevoie. Gaseste modalitati sa te relaxezi – o baie fierbinte, o ceasca de ceai, sau emisiunea ta preferata de la televizor. Desi te poti astepta sa fii obosita pe masura ce te ocupi de copilul tau, incearca sa stai cat mai odihnita si relaxata cu putinta.

Citeste si:  Vaccin impotriva infectiilor tractului urinar

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.