fbpx

Sase afirmatii despre cistita

Pentru unele femei,cistita (inflamatia vezicii urinare) ramane o necunoscuta pe care de multe ori prefera sa o trateze dupa ureche.
Va prezentam in continuare „rezolvarea corecta” a celor mai frecvente afirmatii care se fac in legatura aceasta boala:

1. Boala apare ca urmare a nerespectarii regulilor de igiena – FALS
Din contra, femeile care sunt obsedate de microbi se spala prea des cu produse care distrug flora mocrobiana normala din regiunea vaginala, ceea ce favorizeaza aparitia infectiilor urinare. La nivelul vulvei exista un numar mare de microbi, „buni” care impiedica multiplicarea microbilor „rai”. Tocmai de aceea distrugerea celor „buni” favorizeaza inmultirea celor „rai” si aparitia infectiei. Este recomandat ca toaleta intima sa se faca superficial, cu apa si sapun. Sunt prescrise dusurile si irigatiile intravaginale.
2. Raporturile sexuale favorizeaza aparitia cistitei -FALS
Relatiile sexuale nu provoaca aparitia infectiilor urinare. Numai in cazuri foarte rare – mai ales in timpul graviditatii – raporturile sexuale pot favoriza aparitia unei cistite.
3. Riscul creste la menopauza – ADEVARAT
Scaderea cantitatii de hormoni sexuali feminini – estrogeni si progesteron – reduc protectia locala de la nivelul vulvei, favorizand astfel aparitia infectiilor.
4. Orice „arsura” resimtita in timpul urinarii este data de inflamatie – FALS
Exista mai multe afectiuni care pot fi insotite de arsura la urinare. Tocmai de aceea este bine sa consultati un medic imediat dupa aparitia simptomelor.
5. Febra este nelipsita – FALS
Cistita nu este insotita de obicei de febra (temperatura peste 37,8 grade Celsius). Daca apare o temperatura mai mare, in mod cert nu este vorba de cistita.
6. Lichidelew previn apariotia bolii – ADEVARAT
Consumarea unei cantitati insuficiente de lichide creste riscul aparitiei unei cistite. Pentru a scapa de infectiile repetate,cel mai bun remediu este tocmai cresterea cantitatii delichide ingerate. In acest fel, se face cea mai buna ingiena interna a cailor urinare.

Citeste si:  Ce nu stiati despre migrena...
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.