fbpx

S.O.S – Iritatia pielii bebelusului

Bebelusii au pielea extrem de finuta atunci cand sunt mici si au nevoie de ingrijire si atentie sporita din partea parintilor, in special a mamicii.
Este foarte important sa mentinem pH-ul neutru la nivelul pielii si sa folosim hainute de calitate pentru micutul nostru.
Din cauza umezelii si a caldurii, pielea micutul nostru poate fi afectata de iritatii, urmate de inflamatii sau inroseli.
Aceste zone, lipsite de protectie pot deveni “portite” de raspandire a focarelor de infectie si de imbolnavire, datorita contactului cu diverse microorganisme patogene din mediul extern.

Citeste si:  Obezitatea si diabetul, considerate un "defect" al evolutiei umane

In cazul bebelusilor, aceste iritatii se manifesta sub forma unor bubite rosii, inflamate, care apar de regula in jurul gurii, pe barbie sau in zonele cu pliuri: la manute, gat, genunchi, solduri si subrat.
Aceste iritatii pot aparea pe fondul mai multor actiuni: transpiratie, resturi de mancare, scame, praf sau materialele din care sunt confectionate hainutele copilului.

Pentru tratarea acestor mici iritatii, igiena zilnica, baita cu apa calduta si sapun organic este mai mult decat necesara.
Dupa spalare, uscarea nu trebuie facuta cu un prosop rigid sau prin frecare, ci prin tamponare usoara cu un prosopel curat din bumbac, moale. Aplica un strat fin de crema pe baza de galbenele sau aloe vera ( sunt foarte indicate datorita proprietatilor sale antiinflamatoare si antibacteriene.)
Pentru calmarea iritatiilor care ii dau senzatia de usturime sau mancarime micutului, este recomandat sa ii faci baite si infuzii cu ceai de musetel sau galbenele.

Citeste si:  Sophia Loren sustine ca arata atat de bine datorita pastelor traditionale italienesti

Pentru un confort sporit si pentru a evita extinderea iritatiei, evita folosirea servetelelor umede parfumate si mizeaza pe dusulete cu apa calda si sapun hipoalergic.

De asemenea, evita uleiurile pentru masaj,pentru ca ele sunt cauza principala a dermatitelor atopice, numite si eczema infantile.
Poti folosi in schimb, un lapte de corp hidratant, cu proprietati hidrofile, evitandu-le pe cele parfumate. Mizeaza pe cremele naturiste, cu extracte naturale protectoare, cum ar fi musetel, galbenele sau aloe vera.

Citeste si:  Tratarea bolilor
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.