fbpx

Rinofaringita la copii sub 6 ani

Rinofaringita este o complicatie care apare la micutii cu varste intre 0 si 6 ani, in deosebit in sezonul rece sau cand facem trecerea de la un anotimp la altul, iar organismul celui mic nu este puternic imunizat.
La copii cu varsta pana in 2 ani, rinofaringita se manifesta sub forma unei inflamatii care cuprinde atat nasul, cat si gatul, faringele, sinusurile paranazale si urechea medie. Febra foarte mare, de pana la 40 de grade nu este exclusa in astfel de situatii.
Faptul ca este agitat tot timpul, ca plange din senin, ca nu poate sa suga si ca are o respiratie zgomotoasa, poata indica clar prezenta rinofaringitei.
Inainte de te arunca sa mergi la farmacie si sa-i administrezi tu picaturi si siropuri, pentru ca asa ai auzit tu ca este bine sa faci, mai bine ai merge la medic cu micutul, pentru a stabili exact diagnosticul si tratamentul potrivit.
Evita sa-l scoti afara cand este frig, umezeala sau cand ploua, pentru ca ii vei agrava starea de sanatate. De asemenea, in camera micutului este bine sa existe un umidificator. Poti opta pentru unul electric sau pentru un vas cu apa si un prospop ud pus pe calorifer.
Ai grija de cel si curata-i nasucul, asa cum te-a invatat medicul: cu ser fiziologic sau cu pompita speciala pentru bebelusi.
Pentru micutii cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani, rinofaringita se poate localiza si manifesta in mai multe feluri: la nas – rinita; la gat, prin infectia amigdalelor si prin bronsite.
Simptomele sunt evidente: nasul care curge, dureri de cap, dureri musculare si indispozitie.
Daca nu se iau masuri inca de la primele manifestari , se poate ajunge la complicatii mai grave, cum ar fi bronsita, pneumonia, iar atunci va fi nevoie de un tratament mai complex si poate mai dureros.
Daca are febra, ii poti administra copilului, numai cu acordul medicului, numai antitermice si sa-l tii in casa la caldurica.
Daca febra trece de 40 grade, mergi in urgenta la primul spital, pentru ca nu mai are cum sa scada. Din cauza temperaturii mari, poate face convulsii, pentru care ar fi bine sa fie supravegheat de un personal medical. Chiar daca refuza sa bea lichide sau lapte, incearca sa-l hidratezi bine atunci cand are febra, pentru a nu-si pierde cunostinta.

Citeste si:  Japonezii sustin ca celulele susa pot fi utilizate in implanturile mamare
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.