fbpx

Relaxare pentru trup si suflet

Medicina alternativa ne pune la dispozitie o multime de metode si practici menite sa ne usureze viata, sa ne elibereze de stres si sa ne faca sa ne dobandim energia si puterea zilnica pentru a merge mai departe la fel de increzatori si cat mai relaxati.
Aromaterapia si medicina bazata pe plantele si uleiurile medicinale este una dintre cele mai utilizate remedii de pe piata, la ora actuala.
Uleiurile aromatice, esentiale, ajuta in tratarea multor afectiuni si contribuie la calmarea starilor de nevroza , anxietate, inca de la prima utilizare.
Iata care sunt cele mai bune uleiuri esentiale si cum le putem utiliza:
Uleiul de ylang ylang este unul dintre cele mai folosite si de succes uleiuri. Extras din florile de ylang ylang, acest ulei are reale proprietati anti-depresive, anti-seboreice, reducand astfel riscul aparitiei cosurilor, eczemelor, ranilor sau altor inflamatii la nivelul pielii.
Efectele sale calmante reduce tensiune musculara, starile de anxietate si calmeaza nervii.
Uleiul de lavanda este cunoscut inca din vremurile latine, cand lavanda era simbolul curateniei, mirosul proaspetimii si al curateniei.
Relaxanta si totodata cu puternice efecte de vindecare a ranilor si arsurilor pielii, lavanda este folosita pentru diverse alte lucruri, in special pentru indepartarea mirosurilor neplacute din anumite incaperi.
Uleiul de lavanda reduce tensiunea, durerile de cap, migrenele de la nivelul sistemului nervos, reumatismul si durerile de spate.
Are un rol anti-septic si anti-fungic si trateaza problemele respiratorii, raceala sau complicatiile de la nivelul sinusului.
Uleiul de lamaie, estras din pulpa proaspata a fructului are un efect energizant si regenerativ asupra organismului. Are proprietati anti septice, anti fungice, astringent, calmante, dezinfectante si detoxifiante. Acest ulei reduce tensiunea musculara, emotiile negative, problemele stomacului, oboseala, stimuleaza buna functionare a circulatiei si trateaza insomniile.
Aceste uleiuri le putem folosi atat local, pe piele sau pe zona afectata, sau utilizand aromaterapia: in recipientele speciale de ardere a uleiurilor, care emana acel miros placut si relaxant in aer.

Citeste si:  Cancerul ovarian
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.