fbpx

Produse de ingrijire pentru cei mici

Cand eram mai mica, nu-mi placea deloc cand mergeam cu mama la cumparaturi si imi cumpara tot timpul produse de ingrijire special pentru copii. Nu reuseam sa inteleg de ce nu pot folosi si eu samponul mamei sau pasta de dinti si de ce trebuia sa le folosesc neaparat pe ale mele.
Mult timp m-am simtit marginalizata si credeam ca eu am ceva mai deosebit si de aceea trebuie sa le folosesc pe cele cumparate special pentru mine.
Cu timpul am realizat ca mama nu incerca decat sa ma protejeze de toti compusii chimici pe care anumite produse de ingrijire le contin si care fac mult rau pielii copiilor.
Recomand tuturor mamelor sa faca acelasi lucru copiilor lor. Pielea bebusilor, spre exemplu, este foarte sensibila, iar un sampon pentru adulti le-ar irita foarte rau scalpul. De aceea este recomandat sa folosim samponul special pentru bebelusi, uneori si la varste mai mari.
Acesta hidrateaza si intareste pielea capului lasand parul fin si matasos. Sampoanele pentru adulti contin foarte multe substante si chimicale, care spun producatorii, au rolul de a ne indrepta, ondula sau regenera firul de par. Poate in cazul adultilor au aceste efect, in cazul copiilor el poate fi foarte periculos, de aceea este bine sa cumparam pentru cei mici doar produse destinate varstei lor.
Pasta de dinti este si ea foarte importanta. Cele destinate adultilor contin bicarbonate de sodium si substante chimice, menite sa ne ajute in lupta cu cariile si albirea dintilor. Ce nu stim insa, este ca ele ataca gingiile si ne pot cauza rani sau chiar pot provoca inflamatii, daca suntem alergici la vreunul din compusii chimici.
Pasta de dinti pentru cei mici nu contine atat de multe saruri si acizi, ea avand rolul de a curata si de a evita formarea cariilor. In general, nu contine mentol, majoritatea fiind cu gust de fructe, tocmai pentru a fi pe placul celor mici.

Citeste si:  Alergii alimentare
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.