Planuri pentru noul an

Este inceput de an, toata lumea si-a facut planuri care de care mai marete si mai realizabile. Tu ce ti-ai propus in calitate de mamica, pentru copilul tau? Daca nu ti-ai facut inca o idee despre cum te vei purta sau ce ii vei oferi copilului tau in acest an, te ajutam noi:
1. Daca esti mamica de fetita, nu ezita sa o inscrii la o scoala de dans sau de balet. Fetitele, in general, sunt innebunite dupa dans si tot ce are legatura cu viata de scena, artistica. Poate ca la inceput nu-si va arata entuziasmul, insa dupa primele doua lectii de dans, te asigur ca o sa-i placa.
2. Daca esti mamica de baiat, stii deja ce ai de facut: fotbal, handbal sau baschet sunt cateva dintre sporturile cele mai apreciate de cei mici. Nu uita sa-i faci cadou un echipament complet pentru a se putea bucura de performantele sportului pe care l-a ales.
3. Mergi cu el la scoala, cand ai timp si intereseaza-te de situatia lui scolara. Motiveaza-l sa invete si nu-l lasa sa se culce pe o ureche sau sa-si rezolve de unul singur temele.
4. Lauda-l atunci cand vine cu note mari acasa.
5. Permite-i sa stea la calculator doua sau trei ore pe zi, dupa ce isi face temele. Micutii din ziua de azi sunt foarte conectati si dependenti de tehnologia moderna, asa ca nu-I priva de aceasta mica distractie.
6. Lasa-l sa mearga in excursii cu clasa sau in tabara. In acest mod, copilul va reusi sa-si faca prieteni noi si sa socializeze mult mai usor cu cei din jurul lui.
7. Sustine-ti copilul atunci cand merge la concursuri sau olimpiade. Incurajeaza-l si
transmite-i incredere.
8. Invata-l sa-si pastreze calmul si bunul simt atunci cand intra intr-un conflict, mai ales daca este la varsta la care rautatile si bataile intre colegi sunt la ordinea zilei.
9. Nu-i permite sa-ti vorbeasca urat sau sa-ti raspunda atunci cand il certi. Trebuie sa invete ce este respectul si cum sa-si recunoasca greselile.
10. Si nu in ultimul rand, invata-l sa-si exprime sentimentele, sa nu se inchida in el sau sa se retraga in lumea lui, la care parintii sau prietenii sa nu aiba acces.

Citeste si:  La Roche-Posay a testat sensibilitatea la soare a peste 6000 de bucuresteni

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.