
Sarea, care este acuzata de cresterea riscurilor de producere a unui infarct, hraneste bacteria care provoaca majoritatea ulcerelor stomacale – Helicobacter Pylori, informeaza Mediafax.În Marea Britanie, una din opt persoane sufera de ulcer, o maladie ale carei simptome variaza de la arsuri stomacale la hematemeza (voma cu sânge). Patru cincimi din aceste cazuri sunt provocate de aceasta bacterie care pacaleste stomacul sa fabrice mai mult acid decât este necesar. Foarte multi oameni sunt purtatori ai acestei bacterii fara ca aceasta sa se manifeste. În plus, gravitatea simptomelor difera mult de la o persoana la alta. Cercetatorii de la Uniformed Services University of the Health Sciences din Maryland, Statele Unite, au descoperit ca excesul de sare provoaca schimbari genetice ale bacteriei care devine astfel mai puternica. Studii anterioare au scos la iveala faptul ca excesul de sare contribuie la cresterea riscului de accidente cerebrale, cancer la stomac, osteoporoza si probleme ale rinichilor. Medicii spun ca anual ar putea fi salvate, în medie, 35.000 de vieti daca oamenii ar limita consumul zilnic de sare la 6 grame.
Sarea, care este acuzata de cresterea riscurilor de producere a unui infarct, hraneste bacteria care provoaca majoritatea ulcerelor stomacale – Helicobacter Pylori, informeaza Mediafax.În Marea Britanie, una din opt persoane sufera de ulcer, o maladie ale carei simptome variaza de la arsuri stomacale la hematemeza (voma cu sânge). Patru cincimi din aceste cazuri sunt provocate de aceasta bacterie care pacaleste stomacul sa fabrice mai mult acid decât este necesar. Foarte multi oameni sunt purtatori ai acestei bacterii fara ca aceasta sa se manifeste. În plus, gravitatea simptomelor difera mult de la o persoana la alta. Cercetatorii de la Uniformed Services University of the Health Sciences din Maryland, Statele Unite, au descoperit ca excesul de sare provoaca schimbari genetice ale bacteriei care devine astfel mai puternica. Studii anterioare au scos la iveala faptul ca excesul de sare contribuie la cresterea riscului de accidente cerebrale, cancer la stomac, osteoporoza si probleme ale rinichilor. Medicii spun ca anual ar putea fi salvate, în medie, 35.000 de vieti daca oamenii ar limita consumul zilnic de sare la 6 grame.