Perioada de joaca nou-nascut

Atunci cand sunt mici, se stie ca micutii nu au altceva in cap decat sa se joace. Ceea ce probabil nu stii este ca tu esti prima si cea mai buna jucarie a copilului tau. Interesant,nu? Ei bine, el doreste sa fie cu tine intrucat sa fie cu tine este o placere pentru el – se uita la fata ta, iti simte caldura si confortul, iti aude vocea, iti recunoaste pasii, etc. Toate acestea sunt oportunitati pentru copilul tau de a ajunge sa te cunoasca. Asa ca joaca-te mult cu el. Sa va jucati impreuna si sa va bucurati unul de altul.
Cateva jucarii simple sunt tot ceea ce aveti nevoie in aceste prime luni pe masura ce copilul tau incepe sa se concentreze si sa observe lumea din jurul lui. Sunetele jucariilor,muzica, toate ii atrag atentia copilului.
Dupa cateva luni, vei fi capabila sa te joci mai mult cu copilul tau si sa fii mai activa. Incearca sa dansati in cerc pe muzica voastra favorita. Sau misca-te in jurul lui prin aer ca si avionul. Gaseste moduri de a te misca impreuna, moduri pe care amandoi le agreati.
Incearca sa petreci cat mai mult timp cu copilul tau, sa va bucurati de fiecare lucru care vi se intampla, de fiecare clipa petrecuta impreuna, de fiecare moment.
Copilul tau are nevoie de tine, asa ca incearca sa ii dedici lui cat mai mult timp cu putinta. Iti va fi recunoscator atunci cand va creste si, mai mult decat atat, vei avea un copil sanatos si fericit, ceea ce este un motiv de multumire pentru tine.

Citeste si:  Intre morala si terapie de cuplu: Infidelitatea se trateaza?!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.