Parinte pentru prima oara

Sa fii parinte nu este deloc o sarcina usoara! O multime de intrebari, o multime de griji si nopti albe!
Foarte multi parinti isi doresc ca totul sa fie perfect in momentul in care isi aduc copilul acasa.
De aceea ei vor incerca sa faca multa liniste in casa, vor inchide televizoarele, radio-ul, vor vorbi numai in soapta si vor merge pe varfurile picioarelor.
O greseala foarte mare! Copilul trebuie sa se invete cu mediul inconjurator, ba mai mult va dormi mult mai usor daca se va acomoda cu zgomotele din jurul lui. El are nevoie sa se simta in siguranta si sa nu simta ca este singur. Uneori, linistea excesiva poate fi cea care il nelinisteste pe micut si il trezeste din somn, peste noapte.

Citeste si:  Antibioticele deterioreaza pe termen lung flora intestinala

In primele luni de viata, te vei confrunta cu mari probleme legate de plansetele si insomniile micutului, care pot aparea din diverse motive. Fiind parinte pentru prima oara, va fi mai dificil sa te obisnuiesti cu orele tarzii in noapte cand va trebui sa-i incalzesti laptele micutului sau sa incerci sa-l linistesti pana adoarme. De aceea va trebui sa faceti cu randul si aveti grija de micut ori de cate ori plange sau este nelinistit.

Citeste si:  Cum imi ajut copilul sa depaseasca un eveniment traumatic?

Oboseala va va ajunge din urma in cel mai scurt timp, asa ca ar fi bine sa aveti pe cineva apropiat care sa va fie alaturi si sa va ajute in primii ani. Poate fi vorba de una din bunici, de o matusa sau de o bona, daca ai curajul sa-ti lasi copilul pe mainile unei persoane straine.
Pe langa oboseala, este bine sa-ti aloci timp pentru placerile tale, dar si pentru relatia ta, pentru partenerul de viata.

In primii doi ani de viata ai bebelusului, multe cupluri se racesc si trec printr-o perioada grea, dat fiind faptul ca sotul simte ca nu mai primeste atentie.
Luati-va un weekend liber pe luna, doar pentru voi doi, facand activitati normale de cuplu, care sa va apropie: mergeti la munte, teatru, film sau rezervati o camera la un hotel, unde sa va amintiti de noptile pasionale de la inceputurile voastre.
Trebuie sa ai grija de tine atat mental, cat si fizic sau psihic, daca iti doresti sa fii alaturi de copilul tau si sa-i oferi cea mai buna educatie.

Citeste si:  10 sfaturi pentru a-ti incuraja copilul sa citeasca

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.