Muzica si beneficiile ei

Meloterapia(sau terapia prin muzica) este o forma a psihoterapiei in care mijlocul de exprimare folosit este muzica.
Folosind meloterapia putem trata tulburari mentale, agresivitati ascunse sau boli psihosomatice, cum ar fi astmul sau probleme de alimentatie.
Terapia prin muzica poate fi folosita pentru a incuraja exprimarea sentimentelor, pentru a vindeca si a imbunatati calitatea vietii.
Meloterapia poate fi practicata in doua feluri: activ ( folosind un instrument musical ) sau pasiv (prin ascultarea muzicii) .
Muzica il influenteaza pe om inca dinainte de a se naste, organismul invatand inca din perioada prenatala sa reactioneze la stimulii muzicali si la elementele ei( melodie, ritm).
Cercetatorii au dovezi ca terapia prin muzica reduce presiunea arteriala ridicata, bataile rapide ale inimii, depresiile si insomnia. Nu exista pretentia ca muzica sa vindece cancerul sau alte boli, dar expertii in medicina cred ca poate sa atenueze unele simptome, sa ajute la vindecare, imbunatateste miscarea fizica si imbogateste calitatea vietii pacientului.
Cele mai semnificative rezultate obtinute cu ajutorul meloterapiei au fost inregistrate insa in psihiatria moderna, medicii folosind actiunea benefica a muzicii pentru ameliorarea acceselor nervoase si nu de putine ori pentru vindecarea completa a pacientilor.
Terapia prin muzica poate fi realizata in locuri diferite, incepand de la spitale , ospicii pana la locuri special amenajate, parcuri sau chiar acasa.
Recomandarea facuta de femei-moderne.ro este ca atunci cand va hotarati sa incepeti terapia prin muzica sa tineti foarte mult cont de starea dumneavoastra de spirit.De exemplu, daca sunteti cuprinsa de un sentiment de tristete, incepeti cu melodii care sa va linisteasca, melodii cu un usor aer boem, melancolic. Treptata incercati sa alternati, pana ajungeti la o muzica vesela, care sa va invaluie intr-o aer optimist si plin de viata.
In cotinuare,am creat o mica lista de melodii care au menirea de a va relaxa si de a va purta intr-o alta fata a lumii..diferita de cea pe care o cunoastem, intr-o lume guvernata de calm, pace si beatitudine.
1.Govinda – Calm (pentru liniste interioara).
2.Luminous- Cresecent Moon (pentru relaxare).
3.Alessandro Safina- Diva mea (pentru stari melancolice).
4.Celine Dion– I`m alive ( pentru optimism).

Citeste si:  O pastila "minune" anti-fumat, va aparea pe piata in Marea Britanie
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.