fbpx

Merele si pestele consumate pe perioada sarcinii protejeaza fatul impotriva alergiilor

Merele si pestele sunt recomandate de specialisti pe perioada sarcinii pentru ca protejeaza fatul împotriva alergiilor, arata un studiu prezentat la o conferinta ce a avut loc la San Francisco, informeaza Mediafax.Cercetatorii de la Universitatea Aberdeen din Scotia au descoperit ca bebelusii nascuti de mame care au mâncat mere si mai mult de o portie de peste pe saptamâna în timpul sarcinii prezinta mai putine probabilitati de a se îmbolnavi de astm si de a suferi din cauza unor alergii ale pielii. Specialistii cred ca efectul benefic este dat de puternicii antioxidanti prezenti în mere, flavonoidele, si de acizii grasi Omega-3 care se gasesc în peste. Ei au studiat efectele unei largi game de alimente, precum legumele, sucul de fructe, citricele, kiwi, cerealele, untul si margarina. Nici unul dintre aceste produse nu au aceste efecte protectoare asupra fatului. Dupa ce copiii au împlinit cinci ani, cercetatorii au testat functiile plamânilor copiilor si le-au facut teste pentru depistarea alergiilor, iar mamele au oferit detalii despre alimentatia fiilor lor. Un studiu anterior la care a participat acelasi grup a scos la iveala faptul ca administrarea de vitamine E, D si de zinc pe timpul sarcinii reduce riscul de astm la copii.
Merele si pestele sunt recomandate de specialisti pe perioada sarcinii pentru ca protejeaza fatul împotriva alergiilor, arata un studiu prezentat la o conferinta ce a avut loc la San Francisco, informeaza Mediafax.Cercetatorii de la Universitatea Aberdeen din Scotia au descoperit ca bebelusii nascuti de mame care au mâncat mere si mai mult de o portie de peste pe saptamâna în timpul sarcinii prezinta mai putine probabilitati de a se îmbolnavi de astm si de a suferi din cauza unor alergii ale pielii. Specialistii cred ca efectul benefic este dat de puternicii antioxidanti prezenti în mere, flavonoidele, si de acizii grasi Omega-3 care se gasesc în peste. Ei au studiat efectele unei largi game de alimente, precum legumele, sucul de fructe, citricele, kiwi, cerealele, untul si margarina. Nici unul dintre aceste produse nu au aceste efecte protectoare asupra fatului. Dupa ce copiii au împlinit cinci ani, cercetatorii au testat functiile plamânilor copiilor si le-au facut teste pentru depistarea alergiilor, iar mamele au oferit detalii despre alimentatia fiilor lor. Un studiu anterior la care a participat acelasi grup a scos la iveala faptul ca administrarea de vitamine E, D si de zinc pe timpul sarcinii reduce riscul de astm la copii.

Citeste si:  Atitudinea competitiva si agresiva dauneaza inimii si vaselor de sange
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.