fbpx

Mami, vreau un catelus

Copiii sunt cei mai mari iubitori de animale si daca parintii isi dau acordul pentru prezenta unui animalut de companie in casa, sunt foarte incantati. Primul lucru de care trebuie tinut cont este ca viitorul animalut sa se potriveasca caminului si situatiei familiei. Talia animalului trebuie avuta in consideratie, precum si necesitatile sale de miscare : un caine de talie foarte mare este evident nepotrivit pentru un apartament sau o locuinta de oras cu gradina mica. Alegerea potrivita pentru astfel de conditii o reprezinta un animal mic, cum ar fi : o pisicuta, un caine de apartament, un soricel, un cobai, hamster sau un iepuras. Un alt aspect care trebuie luat in considerare este costul de intretinere : un caine de talie mare poate fi o problema, in timp ce intretinerea unui animalut mai mic este mai putin costisitoare.
Inainte de a alege si a achizitiona un animal de casa, ganditi-va intre cine se vor imparti responsabilitatile, cine se va ingriji de cresterea, educatia si asigurarea culcusului si a mancarii pentru animalut. Copiii sunt incantati de ingrijirea animalului si cel mai probabil ca vor da atentie acestui lucru pentru o perioada. Munca grea si responsabilitatea vor cadea insa tot pe umerii parintilor.
Asigurati-va din timp ca aveti in grija cui sa lasati animalul pe perioada vacantelor sau a deplasarilor cu familia.
Cereti sfatul medicului pediatru care va avea in vedere criteriul varstei potrivite a copilului si eventualele predispozitii la alergii.
Animale de casa cu raspandire larga sunt : cainele, pisica,hamsterul, iepurii, cobaiul, canarii, papalagii micuti, pestisori.
Animale neobisnuite tinute in casa :gasca, gaina, soricelul, ciora, porumbeii, insecte sau serpi.
Grija de zi cu zi fata de animal contribuie la educarea copilului, dezvoltand simtul de raspundere. Partea cea mai valoroasa in a avea un animal este ca ofera copilului o alternativa de investitie afectiva si se suprapune unei nevoie instictive de ingrijire, crestere.
In cazuri extrem de rare, animalele crescute in casa pot prezenta un pericol pentru copil. Pentru a evita contactarea unor microbi de la animale, va recomadam sa mergeti cu animalutul la veterinar, sa-l deparazitati si sa-i faceti vaccinurile periodic, ori de cate ori va solicita medicul veterinar.
In topul preferintelor celor mici se pare ca se numara catelusii si pisicutele, ambele fiind animale de companie extrem de placute, iubitoare si loiale fata de stapan.

Citeste si:  Tratament promitator cu celule susa contra diabetului de tip I
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.