Mame singure

A fi parinte este uneori o meserie dificila. Sa fii o mamica singura nu mai este ceva atat de neobisnuit pe care era cu ceva timp in urma. Astfel, daca ti s-a intamplat si tie, nu te panica, nu esti singura. Daca alte femei au reusit, cu siguranta si tu vei reusi. Tot ce ai nevoie este putina ambitie si concentrare. Trebuie sa te aduni, intrucat nu ai timp sa plangi dupa barbati, dupa ce a fost in viata ta. Nu trebuie sa iti plangi de mila. Bucura-te de minunea de langa tine, si anume de copilul tau si incearca sa ii oferi tot ce e mai bun pentru el. Daca partenerul tau nu a fost pregatit sa isi asume responsabilitatea si anumite angajamente, da tu dovada de maturitate si ocupa-te de copilul vostru.
Stim ca nu este deloc usor, insa nu a fost alegerea copilului tau sa vina pe lume si ii datorezi macar sa incerci sa ii oferi ce e mai bun pentru el.
A avea un singur parinte nu trebuie considerat ca un handicap. Nu este. Nici pentru tine, nici pentru copilul tau. Chiar daca tatal nu locuieste cu voi, ii poti da copilului tau educatia de care are nevoie.
Nu-ti neglija copilul si trateaza-l ca pe un om mare. Fa din el un prieten de nadejde. Atunci cand iti va pune intrebari, sa nu te sfiesti sa ii raspunzi cu adevarul.
Un alt lucru pe care trebuie sa il constientizezi tu ca si femeie, este acela ca tu nu esti singura din cauza ca ai un copil. Daca iti doresti sa ai pe cineva, infrunta realitatea si cauta. Cu siguranta vei gasi.
Stim ca meseria de mama, si mai ales de mama singura nu este deloc usoara, insa, stim de asemenea, ca daca punem suflet si daca avem putina determinare, se poate. Bucuria reusitei va fi extrem de mare.

Citeste si:  Animalele de companie nu cresc riscul de alergii la copiii mici

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.