fbpx

Legumele si fructele-sanatate pentru ochi

Consumul de fructe si legume proaspete ajuta la imbunatatirea vederii. Vitamina A din morcovi, de exemplu, se dovedeste foarte utila pentru ochi, in timp ce alte fructe si legume ajuta in alte afectiuni oculare, ce apar odata cu varsta – cataracta si degenerescenta maculara. Foarte des intalnite dupa varsta de 65 de ani, efectele acestor afectiuni pot fi micsorate printr-o dieta de fructe si legume. Radicalii liberi generati de lumina solara, fumul de tigara, poluarea din aer, infectii, metabolism provoaca numeroase probleme de vedere.
In legumele de culoare verde inchis – spanacul e un bun exemplu – veti gasi doi pigmenti, luteina si zeaxantina, foarte utili in tratarea afectiunilor oculare. Pigmenti ce se regasesc si in porumb, kiwi sau struguri, distrugand radicalii liberi inainte ca acestia sa afecteze tesuturile sensibile ale ochilor. S-au dovedit eficienti mai ales in cazul cataractei.

Citeste si:  Circumferinta mare a taliei, asociata cu un risc crescut de cancer renal
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.