Lauda-l mai des pe cel mic

Lauda este cel mai bun stimulent pentru omuletul care face cunostiinta cu universul inconjurator. Lauda il face pe copil sa se simta puternic, independent, iubit. Din pacate deseori parintii sunt cam zgarciti cu cuvintele, se tem sa nu isi laude copilul prea mult, in ideea ca nu trebuie sa „il strice” pe cel mic. Altii nu au timp sa faca asta. Dar e atat de important sa-l asculti pe cel mic cand iti povesteste despre o izbanda a sa. Chiar daca nu e vorba decat despre faptul ca si-a legat singur siretul, sa nu-l respingi.
A lauda inseamna aproape a educa
Copilul trebuie sa vada ca straduinta, efortul lui sunt apreciate, trebuie sa simta ca atat el, cat si preocuparile lui sunt luate in serios. Iar lauda este cea mai buna modalitate de a le arata acest lucru nu numai micutilor, ci si copiilor de varsta scolara. Copilul care a crescut cu mangaierea nu cu batul e mai calm, mai voios.
Nu exagerati, totusi
Extaziindu-va de fiecare data, riscati ca laudele sa nu mai fie percepute de copil, ba chiar se poate ca el sa se indoiasca de sinceritatea lor.
Multi parinti, drept multumire, isi rasplatesc copiii cu bani, sau le ofera un cadou. Practica aceasta este indreptatita numai in cazul unor rezultate exceptionale dobandite de copil.
In plus, practica „mituirii” daca devine cotidiana, il va invata pe copil ca va poate santaja.

Citeste si:  Mediafax: Ciocolata, sexul si aperitivele reci pot imbunatati memoria

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.