Insuficienta renala

Please select a featured image for your post

Insuficienta renala inseamna functionarea slaba a rinichilor, si poate fi usoara sau severa. Este posibil sa ai o insuficienta renala usoara fara sa o realizezi. Insuficienta renala poate fi cauzata de anumite boli, precum diabet si hipertensiune. Anumite medicamente pot de asemenea cauza aceasta boala.
Anumite semne majore ale insuficientei renale sunt schimbarile in urina. Poate deveni mai inchisa sau mai deschisa la culoare si schimbare in frecventa si cantitate.
Stadiile incipiente ale insuficientei renale pot cauza simptome distincte. Ele includ tensiune, proteine in urina, anemie, oboseala, umflarea picioarelor si mainilor, oboseala, dureri de spate, cearcane, piele foarte uscata.
Insuficienta renala poate sa fie nedetectata cu usurinta in timpul stadiilor incepatoare, dar circulatia sangelui poate arata anumite anormalitati. Daca doctorii gasesc un nivel mare de creatinina, atunci poti avea insuficienta renala. O analiza a urinei poate arata daca exista o problema.
Stadiile avansate ale insuficientei renale poate include simptomele stadiile incipiente plus altele, precum invinetirea usoara, stari de voma, ameteli, sangerari rapide de la taieturi minore, pierderea dramatica a poftei de mancare, probleme de urinare noaptea, crampe musculare, diaree, sete excesiva, mancarimi, probleme de fertilitate, probleme de respiratie, schimbari mentale si de stare, confuzie mentala, dificultate in a adormi.

Citeste si:  Pregateste-te de primavara cu vitamina C si zinc!
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.