fbpx

Ingrijeste-ti ochii

O buna igiena a ochilor poate preveni o afectiune a globului ocular iar spalarea regulata a mainilor poate impiedica transferul unor bacterii de pe degete pe ochi. Trebuie sa urmati cu strictete sfaturile oftalmologului dumneavoastra privind curatarea lentilelor de contact in cazul in care sunteti nevoite sa le purtati. Folosirea altor solutii decat cele prescrise pot produce infectii grave.
In ciuda tuturor acestor sfaturi de precautie, rani sau inflamatii ale ochilor pot aparea in continuare. Niste notiuni de prim ajutor in cazul unor accidente pot insa salva situatia. De exemplu, folosirea unei solutii oftalmice sau a apei poate ajuta la indepartarea unor impuritati intrate in ochi. Spalaturile de cel putin 15 minute pot curata ochiul in cazul unui contact cu produse chimice.
Compresele caldute sau reci pot inlatura senzatia de mancarime, roseata sau alte forme de inflamare care pot aparea in zona ochilor. In aceste cazuri este recomandat sa nu scarpinati ochiul pentru a nu agrava inflamatia.
Loviturile la ochi pot fi tratate cu o compresa rece (sau gheata pisata intr-o punga de plastic) dar presarea zonei trebuie evitata. Daca ochiul este zgariat sau lovit, nu clatiti si nu incercati sa eliminati impuritatile, ci acoperiti-l cu un obiect rigid (fundul unui pahar de plastic spre exemplu) si adresati-va urgent unui medic specialist.
Cand masurile de prim ajutor nu indeparteaza total simptomele este imperativ sa vizitati un medic. Chiar si cele mai mici semne se pot agrava si pot decurge in afectiuni grave.

Citeste si:  Ciocolata neagra si sexul contribuie la dezvoltarea capacitatilor intelectuale!
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.