fbpx

Inflamarea polipilor la copii

Adenoidita acuta reprezinta inflamarea polipilor copilului si este una dintre cele mai intalnite etiologii virale la copii. Ea se manifesta diferit in functie de varsta copilului. La sugari, debutul este brusc, cu febra mare, agitatie si chiar tulburari de ritm respirator.
La copilul mai mare, simptomele sunt la fel ca la cel mic: febra sau subfebra, obstructie nazala, complicatii otice, supuratii otice.
Exista insa si adenoidite cu cauze bacteriene, cum ar fi streptococi, stafilococi sau pneumococi, dar de cele mai multe ori aceste infectii sunt supraadaugate infectiilor virale.
Micutul poate prezenta in cazul acesta:
1. Febra.
2. Rinoree.
3. Stranut.
4. Tuse.
5. Dureri la nivelul urechilor.
Tratamentul in cazul adenoiditelor este profilactic, pentru a preveni boala, si curativ, pentru a trata infectie deja aparuta.
Iata ce presupune acest tratament profilactic:
1. Ingrijirea corecta si atenta a micutului.
2. O alimentatie corespunzatoare.
3. Odihna si repaos la pat.
4. Combaterea malnutritiei.
5. Evitarea antibioticelor.
Tratamentul curativ are in vedere urmatoarele:
1. O buna hidratare, mai ales cand micutul are febra.
2. Aspiratia nazala a secretiilor sau inmuierea lor cu solutie salina.
3. Administrarea de antitermice pentru scaderea febrei.
Fereste-te de antibiotice, pentru ca in felul acesta el nu-si va intari niciodata imunitatea.
Tratamentul adenoiditelor acute are in vedere permeabilizarea foselor nazale, folosind o substanta vasocontrictoare in instilatii repetate, urmate de aspiratia secretiilor nazale.
Indepartarea chirurgicala a polipilor nazali este si ea una dintre solutii, daca micutul prezinta sforait permanent, pe timp de noapte sau de zi; otita medie recurenta sau cronica; hipoacuzie; sinuzita sau episoade repetate de adenoidita acuta. Este important sa stii faptul ca afectarea cronica a respiratiei duce cu timpul la tulburari ale dezvoltarii, cum ar fi facies adenoidian ( buze rasfrante si gura deschisa ), torace insuficient dezvoltat ( care este un semn de rahitism ) si intarziere in dezvoltarea corporala.

Citeste si:  Ce nu stiati despre sindromul colonului iritabil...
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.