
In zilele noastre, un copil petrece mai mult de sase ore pe zi in fata unui televizor sau a unui calculator si foarte putin timp in aer liber. Acest aspect ii ingrijoreaza foarte tare pe specialisti, pe profesionistii in sanatate. Copiii care stiu mai mult despre navigarea pe internet decat despre pescuit de exemplu, sufera de obezitate, hiperactivitate si stres. Si e foarte putin probabil sa ajunga sa iubeasca mediul inconjurator, dupa cum atentioneaza specialistii.
Un alt lucru important care cauzeaza hiperactivitatea il reprezinta aditivii din mancarurile nesanatoase.
Daca micutul tau mananca multe mancaruri colorate sintetic, multe dulciuri sau multe chips-uri, atunci sansele de a suferi de hiperactivitate sunt din ce in ce mai mari. Specialistii ne asigura ca exista o legatura clara intre mancarurile cu aditivi si hiperactivitate.
Avand in vedere cele mentionate mai sus, este recomandat sa avem grija de copiii nostri, limitandu-le accesul la televizor, calculator si la mancarurile „artificiale”. Este bine sa incurajam copiii sa faca sporturi, sa iasa in aer liber, sa se joace, sa iubeasca natura si sa se bucure de ea, precum si sa o ingrijeasca. Un alt lucru esential este acela de a incerca sa ii educam in asa fel incat ei sa inteleaga singuri ce este bine sa manance si ce este rau pentru ei. Limitarea accesului la dulciuri si la mancarurile daunatoare organismului lor nu trebuie sa fie un lucru impus, ci trebuie sa fie un lucru inteles si de ei insisi. Astfel, vor putea fi evitate problemele, precum hiperactivitatea.