Greutatea ideala a bebelusilor

Greutatea ideala a unui copilas de 8 luni este aproximativ 8 – 8,5 kg. Cerealele nu sunt considerate alimente hranitoare, ci aducatoare de calorii. Ele sunt sarace in elemente nutritive, in schimb, ingrasa copilul, pentru ca au mai multe calorii, deci consumul de cereale al unui copilas trebuie sa fie rezumat la o masa, nu neaparat zilnic.
La masa de pranz ar trebui sa manance un pic mai consistent. Doar supa cu carnita nu este suficient, iar cerealele la masa de pranz nu au ce cauta. Un micut, de la 8 luni poate manca foarte variat.
Piureul de legume cu un pic de carnita este excelent, ficatel de pui cu piure de cartofi, de asemenea. Piureul de cartofi sau de legume cu ou poate fi o alta varianta. Supa de legume sau de carne trebuie sa fie si ea prezenta, dar nu singura. Mesele copilului trebuie sa fie variate. Intr-o zi, poate avea carnita de pui, in alta, de vaca sau ficatel de pui si in alta, ou.
Masa de seara trebuie sa fie variata si ceva mai consistenta. Laptele cu cereale este o varianta, dar nu trebuie sa faci din asta o obisnuinta. Ii poti pregati mamaliguta cu branzica de vaci sau orice alta mancare usoara. Cu cat mesele vor fi mai variate, cu atat va lua mai bine in greutate.
Logic ca variat nu inseamna orice, deoarece multe alimente ii sunt inca interzise. Ca fructe ii poti da nectarine, pere, nu numai banane. Poti incerca sa-i faci sufleuri de legume ( dovlecel, conopida ) cu ou si branza de vaci.
Nu face insa greseala sa-l indopi, doar pentru ca ti se pare tie ca nu este destul de “rotofei” pentru varsta lui. Asigura-i o alimentatie cat mai corecta si va lua in greutate singur. Dupa o masa normala, nu ii mai da lapte ca si completare. Apa plata sau ceaiul sunt ideale pentru a potoli setea. Pastreaza laptele pentru mesele de dimineata, sau ca o completare seara, la 2 – 3 ore dupa ce a luat ultima masa, nicidecum in timpul zilei. Daca se trezeste noaptea si cere laptic, sa stii ca masa de seara nu este suficient de consistenta pentru stomacelul lui. Daca ii schimbi modul de alimentatie si continua sa se trezeasca noaptea, muta-i ora de masa de seara un pic mai tarziu. Ofera-i micutului si alte lactate decat laptele. Branzica de vaca facuta in casa sau iaurtul sunt ideale, datorita continutului ridicat de calciu si magneziu. Evita sa-i dai iaurturi cu fructe chiar daca esti bombardata de reclame si “sfaturi” din toate partile.

Citeste si:  In Romania, prevalenta obezitatii a crescut de trei ori in ultimii zece ani

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.