
Culoarea rosu a fost mereu asociata cu puterea, pasiunea sau sanatatea. Alimentele organice în nuante de rosu sunt adevarate surse de energie si vitalitate pura.Majoritatea fructelor si legumelor rosii contin un pigment numit licopina, un antioxidant foarte puternic ce neutralizeaza radicalii liberi din organism. Licopina este cunoscuta datorita proprietatilor sale fabuloase. Îmbunatateste memoria, reduce semnificativ riscul aterosclerozei, incidenta infarctului miocardic scade cu 20-50%, licopina determina scaderea concentratiei de colesterol la nivelul tesutului hepatic, iar numeroase studii, atât epidemiologice cât si pe modele animale, au demonstrat faptul ca suplimentarea dietei cu licopina reduce riscul aparitiei unor diverse tipuri de cancer, cum sunt cele ale cavitatii bucale, esofag, colon, cancerul de sân si cel de prostata.Fructe: capsunele, rodiile, zmeura, pepenele rosu, visinele, ciresele, merele rosii coacaze;Legume: tomatele, ardeiul gras, ardeiul kapia, sfecla rosie, ridichiile.Nu evita dulceata din petale de trandafiri, ceaiurile din coarne de padure sau de ardeiul cayenne!
Culoarea rosu a fost mereu asociata cu puterea, pasiunea sau sanatatea. Alimentele organice în nuante de rosu sunt adevarate surse de energie si vitalitate pura.Majoritatea fructelor si legumelor rosii contin un pigment numit licopina, un antioxidant foarte puternic ce neutralizeaza radicalii liberi din organism. Licopina este cunoscuta datorita proprietatilor sale fabuloase. Îmbunatateste memoria, reduce semnificativ riscul aterosclerozei, incidenta infarctului miocardic scade cu 20-50%, licopina determina scaderea concentratiei de colesterol la nivelul tesutului hepatic, iar numeroase studii, atât epidemiologice cât si pe modele animale, au demonstrat faptul ca suplimentarea dietei cu licopina reduce riscul aparitiei unor diverse tipuri de cancer, cum sunt cele ale cavitatii bucale, esofag, colon, cancerul de sân si cel de prostata.Fructe: capsunele, rodiile, zmeura, pepenele rosu, visinele, ciresele, merele rosii coacaze;Legume: tomatele, ardeiul gras, ardeiul kapia, sfecla rosie, ridichiile.Nu evita dulceata din petale de trandafiri, ceaiurile din coarne de padure sau de ardeiul cayenne!