Florile de tei si proprietatile lor miraculoase

Flori de tei beneficii

De mii de ani, teiul este recunoscut pentru calitatile sale terapeutice extraordinare iar mirosul emanat de florile de tei iti imbata simturile.

 Se pare ca popoarele teutonice considerau acest arbore sacru iar celtii considerau ca cei care se aflau sub influenta miresmei sale spun doar adevarul. Aici isi are originea si  ritualul din timpurile medievale, cand indragostitii isi jurau iunire eterna  la umbra unui tei inflorit…

Floarea de tei contine o multime de substante folosite in medicina – mucilagii, flavone, triterpene, farnesol, etc. Acest mixt generos explica efectele multiple, benefice pentru trup si suflet.

Citeste si:  Endometrioza, o boala dureroasa

Emolient, antiinflamator, expectorant, imunostimulator, febrifug, diuretic teiul oblojeste suferintele trupului: afectiuni respiratorii ( faringita, laringita, traheita, bronsita, astm bronsic, tuse de diverse cauze, viroze respiratorii) sau afectiuni urinare, mai cu seama cele declansate pe fondul agitatiei si al insomniei, uneori asociate si cu o afectiune respiratorie.

Florile de tei sunt folosite de mii de ani si in cosmetica in combinatie cu florile de albastrele impotriva cearcanelor iar daca doresti o masca pe baza de flori de tei macina un pumn de flori si  amestecate-le cu lapte si miere. Vei constata ca este o  masca de fata cu proprietati de revigorare si hidratare a tenului tern, palid, lipsit de stralucire.

Citeste si:  Imbunatatire ascultare copii

Ceaiul de tei  are efect diuretic si ajuta la eliminarea retentiei de apa din organism astfel este indicat si in curele de slabire.
Daca vrei sa te simti mai bine, mai toleranta, mai sigura pe tine, mai destinsa...bea ceai de tei.  Acesta contine substante cu efect antispastic si cu efect de sedativ usor – tratand eficient tulburarile neuropsihice (nevroze, anxietate, insomnie, agitatie), simptomele cardiace precum palpitatii, dureri precordiale, dispnee, cefaleele, inclusiv migrena.

Citeste si:  Testarea auzului si protezarea auditiva BAHA

Nu e asa ca ar merge un ceai de tei? Parca incepem sa intelegem de ce inainte oamenii sa simteau mai bine decat in zilele noastre.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.