Fii o mama model

Copiilor le place sa imite adultii. Fiecare copil isi doreste sa fie adult, pentru ca in conceptia lor sa fii adult inseamna sa fii liber. Sa fii adult inseamna sa iei propriile tale decizii. Sa fii adult inseamna sa fii capabil sa mananci si sa bei orice isi doresti, orice vrei.
Tinerilor le place sa „incerce”comportamentul nostru impreuna cu hainele noastre de adulti. Multe lucruri se incadreaza in categoria maturilor: conducerea unei masini, munca, consumarea alcolului, casatoria, fumatul, nasterea copiilor si asa mai departe.
Daca ii intrebi pe cei mici despre mesajele pe care le trimitem lor despre alcool, fumat sau consumarea drogurilor, ce vor spune? Probabil ca vom fi suprinsi sa aflam ca le influentam atitudinea in privinta alcoolului, tigarilor sau orice substanta daunatoare.
Un copil poate intelege si accepta diferentele dintre ceea ce adultii pot face legal si ceea ce este adecvat si legal pentru un copil. Copiii sunt expusi la mesajele media si imaginile care prezinta consumul de substante. Trebuie sa ii ajutam sa inteleaga aceste mesaje.
Actiuni care te transforma intr-un model pozitiv de mama:
1. Nu te implica in lucruri ilegale. Evitati actiunile care spun: ” Faceti ce spun eu, nu ce fac eu”.Copiii, chiar si la varste fragede, imita si sunt influentati de comportamentul adultilor.
2. Nu ii implica pe copii in consumul de alcool, tigari sau droguri ilegale.
3. Atunci cand este posibil, arata-i exemple de comportament gresit. Exemplele pot fi gasite in emisiunile de la televizor, filme, muzica, versuri, chiar si in jocurile video. O importanta parte a acestei slujbe este sa ii explici copilului tau ceea ce vede si ce inseamna.

Citeste si:  Genzyme anunta ca EMA a validat cererea de autorizare de punere pe piata a teriflunomidei administrata oral in tratamentul sclerozei multiple

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.