fbpx

Efectele secundare ale ceaiului cu ghimbir

Efectele secundare ceai ghimbir

Cine se bucura in fiecare zi de o cana de ceai cu ghimbir, trebuie sa stie ca exista totusi cateva efecte secundare ale consumului de ceai de ghimbir. Iata care sunt:
Consumul ridicat de ceai de ghimbir poate afecta sistemul digestiv, cauzand greata, diaree, aciditate in corp sau chiar arsuri la stomac. Se recomanda un consum adecvat in functie de specificul si cerintele organismului tau.
In combinatie cu unele medicamente, ceaiul de ghimbir poate cauza eructatie, greata, arsuri la stomac sau indigestii. Aspirina luata cu cantitati mari de ceai de ghimbir poate produce reactii adverse.
Nu este recomandat consumul de ceai de ghimbir inainte de o interventie chirurgicala. O persoana care a baut cantitati semnificative de ceai de ghimbir poate intampina probleme la operatie. Anestezia genereaza reactii adverse la ceaiul de ghimbir, conducand la aparitia unor complicatii precum incetinirea vindecarii ranilor sau sangerari ca urmare a interactiunii cu anticoagulante.
Pacientii cu afectiuni ale circulatiei sangelui trebuie sa consulte medicul inainte de a consuma ceai de ghimbir. Acesta poate impiedica buna functionare a trombocitelor, responsabile de coagularea sangelui.
Unii specialisti nu recomanda consumul de ceai de ghimbir in timpul sarcinii, desi se spune ca trateaza greturile de dimineata, intrucat ar fi toxic pentru copilul nenascut.
Ceaiul de ghimbir afecteaza somnul si nu este recomandat sa bei ceai de ghimbir inainte de culcare. Sansele sunt sa nu adormi deloc pe parcursul noptii.

Citeste si:  Semnale de avertizare consum droguri
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.