Efectele calculatoarelor asupra copiilor

Efectul pe care calculatorul il poate avea asupra copiilor este dezbatut indelung in intreaga lume, ajungandu-se clar la concluzia ca este o sabie cu doua taisuri. Sustinatorii vorbesc despre beneficiile academice, cognitive si de formare. Pe de alta parte, natura incontrolabila a internetului si problemele de sanatate prezinta pericole pe care parintii responsabili si profesorii nu ar trebui sa le ignore.
Consecinte fizice
Multi doctori avertizeaza faptul ca perioadele lungi de inactivitate din fata calculatorului pot contribui la problemele de sanatate fizica, precum obezitatea copilului si dezvoltarea lui.
Consecintele cognitive si sociale/emotionale
Desi parintii si educatorii in numar din ce in ce mai mare considera alfabetizarea cu calculatorul un must, multi se tem de efectele pe care le pot avea jocurile pe calculator, mesageria instant, numarul mare de ore de folosinta, reclamele, si interactionarea cu persoane dubioase. Anumiti specialisti se tem ca orele petrecute in fata ecranului calculatorului vor avea impact asupra dezvoltarii sociale, emotionale si de vocabular.

Citeste si:  Recomandari privind vaccinarea in pediatrie pentru medici si pacienti
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.