fbpx

Dusmanii dusmanilor nostri: alimentele colorate

Radicalii liberi sunt generati pretutindeni in natura, dar tot natura ne-a pus la indemana „antidotul” : niste substante colorate, care se gasesc in legumele si fructele crude, si care sunt capabile sa blocheze actiunea radicalilor liberi. Cu cat sunt mai colorate plantele din farfurie , cu atat sunt mai bogate in antioxidanti naturali: betacaroten, polifenoli, vitaminele A, C, E. Printre sursele majore de antioxidanti naturali se numara morcovii (bogati in betacaroten), legumele si fructele rosii si verzi (rosiile, vinetele, broccoli, varza , merele, fructele de padure, kiwi), ceaiul verde (si, in mai mica masura, cel negru), cacaua, vinul rosu (contine polifenoli), citricele (sursa de vitamina C), nucile (contin vitamina E).
Asadar, antioxidantii inclusi in mod sistematic in alimentatie exercita o actiune protectoare la nivelul celulelor, impiedicand transformarea lor aberanta sau distrugerea lor prematura.
Iata inca un argument pentru a consuma in fiecare zi o varietate de legume si fructe, ceai sau, daca nu am avut timp sa ni le procuram si sa le preparam, sa ne completam dieta cu suplimente alimentare pe baza de antioxidanti (cumparate de la farmacie).

Citeste si:  Cadoul de la Mosu
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.