Dureri de dinti

Durerile de dinti se refera de obicei la durerea pe care o simtim in jurul dintilor, gingiei sau maxilarului. In majoritatea cazurilor, durerile de dinti sunt cauzate de probleme ale dintilor sau gingiei, precum cavitatea dentara, un dinte cariat, spasme ale muschilor datorate mestecarii gumei, etc. Severitatea unei dureri de dinti poate varia. Durerea poate fi agravata de mestecatul gumei sau de caldura sau raceala. O examinara orala care include si raze X, poate ajuta la determinarea cauzei, daca durerea respectiva vine de la un dinte sau de la o problema a gingiei.
Uneori, o durere de dinti poate fi cauzata de o problema care nu are nici o legatura cu dintii sau gingiile. Durerea din jurul dintilor si gingiilor poate fi simptoma a unor boli de inima, de urechi sau sinuzita.
Cea mai comuna cauza a durerilor de dinti este cavitata dentara.
O alta cauza o poate constitui gingivita sau, mai pe intelesul tuturor, inflamarea gingiei. Simptomele ” timpurii” includ sangerari ale gingiei fara durere. Durerea este deja o simptoma mai avansata a gingivitei. Din pacate, gingivita poate duce la pierderea dintilor sanatosi.
Tratamentul gingivitei implica o igiela orala corespunzatoare si indepartarea placii bacteriene.
Daca acuzi si tu astfel de dureri ar fi indicat sa consulti de urgenta medicul stomatolog pentru a remedia aceasta problema si a determina cauzele acestei afectiuni.

Citeste si:  Verificare bona

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.