Disciplinarea copiilor

Multi parinti sunt de acord cu faptul ca cei mici pot beneficia din invatarea despre limitele din viata. Disciplinarea copiilor ia multe forme si unele sunt chiar mai eficiente decat altele. Parintii pot explora optiunile de disciplinare in functie de scopul si telul disciplinarii inainte ca problemele sa apara.
Scopul disciplinarii copiilor este sa ii invatam comportamentul corespunzator si sa le oferim oportunitati pentru a invata ce inseamna auto-controlul.
Discutia cu privire la lovirea copilului ca o forma de disciplina a durat mult timp. Se pare totusi ca efectele pe termen lung ale lovirii nu il ajuta pe copil. Copiii care sunt disciplinati in acest mod tind sa fie mai agresivi pentru ca aceasta forma de pedeapsa creaza teama in el.
Pedeapsa il invata de cele mai multe ori pe copil de furia parintelui. Copiii care sunt pedepsiti, aceasta fiind principala forma de disciplina nu isi pot aminti de cele mai multe ori pentru ce anume au fost pedepsiti.
Consecintele sunt rezultatul direct al actiunii. Modul in care consecintele sunt aplicate in disciplina copilului vor determina daca este o modalitate buna.
Parintii trebuie sa fie un mod in fiecare momet pentru copiii lor, pentru ca ei acorda mare atentie comportamentului celor mari.

Citeste si:  Invitatie in parc, la cules de informatii
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.