Detoxifierea de sare

O dieta bogata in sodiu este asociata cu riscuri de sanatate care includ hipertensiune, probleme vasculare si cardiace, si obezitate. Daca consumi mai mult de o lingurita de sare pe zi, este timpul sa intrerupi acest ciclu al dependentei si sa iti detoxifiezi organismul.
Sarea este principala cauza a presiunii ridicate a sangelui. Atunci cand sarea este consumata, activeaza aceeasi parte a creierului ca si cocaina si dependenta de heroina. Consumul maxim recomandat de sare pentru in individ sanatos este de 2 300 mg. Daca consumi mai mult de atat, te expui singura la riscul unei hipertensiuni, problemelor vasculare si cardiace si obezitate, pe langa presiune ridicata a sangelui.
Dieta japoneza este foarte ridicata in sare, continand aproximativ 15 000 mg de sare pe zi – si aceasta cultura are cele mai mari rate de hipertensiune si boli vasculare.
Saptamana 1:
Elimina cea mai mare parte de sare. Aproape 80% din sarea pe care o consumam nu este sare pe care o adaugam noi – ea este deja procesata si preparata in mancare. Firmele folosesc sare pentru a conserva mancarea si a-i imbunatati gustul.
Prin urmare, evita toata mancarea procesata si pregatita, incluzand:
– condimente
– carne tocata cumparata
– dressinguri de salate
– supe instant
Saptamana 2:
Acum ca ai eliminat sarea care este ascunsa in mancarea procesara, este timpul sa minimizezi cantitatea de sare pe care o adaugi in alimente.
Pentru a controla cantitatea de sare pe care o adaugi zilnic, umple o mica solnita cu doar o lingurita de sare. Aceasta este cantitatea de sare pe care o consumi in ziua respectiva. Daca suferi de tensiuni, redu acea lingurita la o jumatate de lingurita pe zi.
Saptamana 3:
Gaseste inlocuitori pentru sare.
Invata sa ii dai mancarii tale favorite gust fara sa folosi sare. Alternativele includ:
– usturoi pulbere
– nucsoara
– chimen
– lamaie
Unele alternative te pot ajuta chiar sa arzi calorii.
Saptamana 4:
Acum ca ai redus cu succes consumul de sare, este timpul sa constientizezi componentele din alimente care contin sare:
-glutamatul monosodic
– fosfat disodic
– praf de copt
– bicarbonat de sodiu

Citeste si:  Declararea nasterii unui copil

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.