Depresia

Depresia este o problema de sanatate frecventa care ne afecteaza, intr-o masura mai mare sau mai mica, pe toti, cel putin o data in viata. Ea ocupa locul doi pe lista celor mai des intalnite afectiuni medicale, fiind depasita doar de hipertensiunea arteriala. Se estimeaza ca cel putin unul din 10 pacienti care se prezinta la medic sufera de depresie. Din nefericire, majoriteatea cazurilor trec neobservate.
Daca depresia dureaza prea mult sau capata o forma severa (numita depresie majora ), efectele ei pot fi de-a dreptul invalidante pentru pacient. Ea poate provoca tulburari ale proceselor fiziologice normale – hranirea, somnul, nivelul de activitate fizica, capacitatea de concentrare si de realizare a diferitelor sarcini. Daca nu este eliminata, ea poate duce la pierderea productivitatii, declin functional si cresterea mortalitatii.
Potrivit unui studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, depresia si alte probleme de sanatate mintala constituie cauza principala de reducere a timpului de lucru, pe plan mondial.

Citeste si:  Cum ne aparam organismul de bacteriile super-rezistente?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.