Dependenta de droguri

Probabil ca te intrebi de ce aproape toti tinerii par sa aleaga drogurile in locul familiei. Este dureros cand afli ca adolescentul tau are probleme cu legea. Sau poate acum te intrebi daca mai ia droguri iar.
Consumul de droguri nu este o problema de slabiciune morala. Este un cerc vicios care cauzeaza schimbari la nivelul creierului, conducand la impulsuri din ce in ce mai puternice pentru a consuma. Fara ajutor, consumul de droguri distruge familii si ia vieti. Dar exista speranta. Afla cum sa recunosc semnele si simptomele consumului de droguri sau dependenta la persoanele la care tii. Cu ajutorul potrivit si tratamentul corespunzator, drumul catre recuperare este posibil.
Consumul de droguri, sau de substante narcotice, implica utilizarea excesiva de substante chimice pentru a atinge un anumit efect. Aceste substante pot fi droguri ilicite, ilegale datorita potentialului lor ridicat pentru dependenta si abuz. Ele pot fi de asemenea droguri obtinute cu prescriptie, folosite pentru placere decat din motive medicale.
Diferite droguri au efecte diferite. Unele, precum cocaina sau amfetamina pot produce sentimente de exces de energie.
Semne fizice de consum si dependenta:
– Stari de energie crescuta, oboseala si insomnie
– Miscari lente, timp de gandire si de raspuns mai scazut
– Pierderi subite de greutate sau luari in greutate
– Somnolenta
– Probleme dentale severe progresive

Citeste si:  DA pentru viata

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.