Depasirea depresiei

Depresia implica trisete, pesimism, o preocupare a problemelor personale, si probabil ca iti pare rau pentru ceea ce ti se intmapla, te panichezi, plangi si nu ai speranta. Oamenii deprimati isi pierd de multe ori interesul in multe activitati si contacte sociale pentru ca pierderea placerii de viata si entuziasmul pentru activitatile obisnuite. Oamenii cu depresie devin apatici, au lipsa de energie, oboseala cronica, somnolenta profunda, pierderi sau castigari de greutate, sentimente de anxietate, regret, concentrare scazuta, sau chiar ganduri dese de sinucidere sau moarte. Exista anumite depresii care trec si fara tratament in mai putin de sase luni, dar jumatate dintre ei experimenteaza depresia severa din nou mai tarziu.
Oamenii devin deprimati de multe ori in legatura cu problemele maritale, romantice sau familiale. De exemplu, un studiu a descoperit faptul ca un mariaj nefericit creste riscul unei depresii clinice. O pierdere personala creaza de multe ori depresia: un divort, separarea, pierderea unui job, sfarsitul unei relatii de dragoste. Chiar si trecerea intr-o noua etapa poate duce la o depresie.
Exista multe modalitati eficiente pentru a trece peste depresie . Din fericire, putem sa ne controlam gandurile si sentimentele mult mai mult decat oamenii realizeaza. Cu suficient efort si putina munca, iti poti schimba gandurile obisnuite si sentimentele. In primul rand, chiar daca iei sau nu medicamente, consulta doctorul pentru a depista cauza depresiei. Un numar surprinzator de medicamente poate face acest lucru, incluzand multe tranchilizante sau pastile de dormit, multe medicamente de tensiune, hormoni precum contraceptivele orale, sau alte droguri impotriva infectiei, etc.
Cativa oameni care sufera de depresie au nevoie de medicamente pentru a-si controla depresia, dar majoritatea pot trece peste depresie urmand sugestiile din prospect.

Citeste si:  Adolescentii nu respecta regulile

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.