De ce trebuie sa ne vaccinam

Vaccinul joaca un rol important in starea de sanatate a fiecarui om de pe aceasta planeta. Rolul lui este de a apara organismul de bolile infectioase.
Pe parcursul vietii, de cand ne nastem, ne confruntam cu fel de fel de virusi si afectiuni pe care le putem preveni daca ni se administreaza vaccinul si dobandim anticorpii impotriva virusului pentru care ne-am vaccinat.
Vaccinul contra rujeolei, oreonului si rubeolei este recomandat sa-l faci chiar daca te-ai mai confruntat in copilarie cu unul din acesti virusi. Acest vaccin se adreseaza in mod deosebit persoanelor care calatoresc foarte mult in strainatate si intra in contact cu diverse persoane, din locuri in care acest vaccin nu se administreaza.
Vaccinul impotriva pneumoniei lupta impotriva acestei afectiuni cat si a complicatiilor ei, cum ar fi meningita. Aceasta afectiune pune in pericol viata micutilor, a batranilor, cat si a celor cau au probleme de sanatate si au imunitatea scazuta.
Vaccinul anti-gripal este recomandat tuturor adultilor, anual, in functie de tulpinile de virusuri care apar.
Un vaccin nu are sarcina de a ucide virusul. Acesta functioneaza ca un catalizator pentru sistemul imunitar, stimuland producerea de anticorpi. In acest mod, dupa injectarea in organism a unei cantitati mici de vaccin, armata de anticorpi si celule specializate in apararea organismului sunt gata pentru a-l ucide.
Vaccinul impotriva hepatitei A sau impotriva dizenteriei este recomandat persoanelor care calatoresc in zone unde exista un risc de izbucniri epidemice.
Vaccinarile efectuate in functie de sex. Din aceasta categorie fac parte: vaccinul obligatoriu pentru gravidele din luna a VIII-a , cu o doza de rapel anti-diftero-tetanic ( cu scopul imunizarii pasive a fatului, asigurand trecerea anticorpilor mamei in sangele fetal, unde persista si dupa nastere, pana la varsta de 6 luni si vaccinul anti-rubeolic, care se adreseaza tot fetelor ( in clasa a VII-a ), cu scopul de a reduce incidenta rubeolei congenitale.
Asadar, daca medicul va sfatuiteste sa va vaccinati, cere-ti mai multe detalii si sfaturi inainte de a lua o decizie.

Citeste si:  Karolina Kurkova, menopauza la 24 de ani

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.