fbpx

Cum pregatesc copilul pentru venirea pe lume a unui fratior sau unei surioare?

Nou nascut cu fratele

In familiile cu mai multi copii rivalitatea dintre frati este o realitate. Aceasta incepe, de cele mai multe ori, in perioada dinaintea nasterii celui de-al doilea copil. De obicei, rivalitatea presupune gelozie, agresivitate sau regres – altfel spus, copilul cel mare poate sa reia comportamente dintr-un stadiu anterior de dezvoltare, cum ar fi revenirea la suzeta. De aceea este important sa il pregatiti pe primul nascut pentru venirea pe lume a unui nou membru al familiei.

Citeste si:  Vara aceasta putem opta pentru un bronz mai sanatos

Nasterea unui copil presupune mari schimbari intr-o familie, fie ca este vorba de primul sau de al doilea copil.

Nou nascut cu surioara

Inainte de nastere, parintii aloca timp si eforturi pentru ingrijirea mamei si pregatirile pentru nastere, iar dupa nastere, satifacerii nevoilor nou-nascutului. In acest cadru, copilul mai mare se poate simti inlocuit, neiubit sau lipsit de importanta.

De aceea, va recomand sa va folositi de fiecare prilej pentru a-l asigura de dragostea si grija dvs., pentru a-l implica in activitatile familiei si pentru a-l indemna sa-si asume rolul de frate sau sora fara resentimente.

Iata cateva recomandari practice:

Anuntati copilul cu privire la sarcina dumneavostra imediat ce i-ati anuntat pe ceilalti membri ai familiei. Este important sa afle aceasta veste de la dvs. si nu de la o ruda mai indepartata.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.