Cum tratam infectiile vaginale

Infectiile vaginale si efectele lor secundare, ca mancarimile sau scurgerile vaginale pot fi extreme de neplacute si persistente daca nu sunt descoperite si tratate corespunzator la timp. Aceste mancarimi si stari de usturime pot aparea in timp ce urinezi, in timpul sau dupa actul sexual, de aceea este bine sa mergi la medicul ginecolog cat mai repede, pentru a fi supusa unui examen medical.
Printre cele mai raspandite infectii vaginale se numara candidoza vaginala, vaginita si trichomoniaza.
Candidoza vaginala este provocata de bacteria numita Candida Albicans, iar manifestarile ei sunt destul de evidente: scurgeri albe, laptoase si vascoase, umflaturi la nivelul labiilor, mancarime si senzatii de arsura. Aceasta bacterie este destul de simplu de depistat, prin analize medicale de laborator, cum ar fi analiza secretiei vaginale. Cea mai concludenta este insa analiza de cultura si fungi din secretia vaginala, in care se cauta in mod special urmele de candida.
Ca si tratament, candida se trateaza usor, cu antibiotice si ovule antifungice.
Vaginita este o boala comuna care afecteaza femei din lumea intreaga si este descrisa ca fiind o iritatie sau o inflamatie a vaginului. Vaginita poate aparea ca urmare a unui act sexual salbatic sau din cauza unui dezechilibru al florei bacteriene. Tratamentul contra vaginitei are la baza administrarea de antibiotice sau antifungice care se prescriu timp de 7 sau 14 zile in functie de complicatiile aparute.
Trichomoniaza este o infectie cauzata de un parazit monocelular, avand ca manifestari scurgeri galben-verzui, mancarimi si usturime atat in timpul urinarii cat si in timpul actului sexual. Aceasta bacterie se transmite si la barbati, afectand tractul urinar.
Pentru a evita raspandirea acestor virusi si bacterii, este recomandat sa folosesti prezervativul la fiecare contact sexual si sa ai o igiena foarte riguroasa, mai ales dupa un contact sexual neprotejat. Mare grija si cand folositi toaletele din locurile publice, pentru ca de pe capacul lor puteti lua, de asemenea foarte multe boli sau bacterii.

Citeste si:  Copilul meu musca: ce este de facut?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.