Cum sa renunti la fumat?

Daca ar fi sa facem un sodaj de opinie, dintre toti oamenii care fumeaza, 80% doresc sa se lase de fumat. Acesta este cel mai important pas în renuntarea la fumat si este absolut necesar.Evident nu este si suficient.

Daca iti doresti cu adevarat sa te lasi de fumat, al doilea pas important este sa faci ceva in acest sens.Nu exista o formula corecta pentru a te lasa de fumat. Oamenii sunt foarte diferiti. Fumeaza din diferite motive si au diferite motive pentru care vor sa renunte la acest viciu. Important este sa iti gasesti formula care functioneaza pentru tine si sa te tii de ea pana treci peste acest viciu.

Personal, cunosc foarte multe persoane care isi doresc sa renunte la fumat, dar carora le este foarte teama sa faca acest lucru. Isi spun din start ca este mult prea dificil si renunta fara sa incerce macar.
Renuntarea la fumat poate imbunatatii starea de sanatate, dar te ajuta sa faci si economii in acelasi timp.

Citeste si:  Ciocolata, mai eficienta in reducerea tensiunii arteriale decat ceaiul

Renuntarea la fumat nu reprezinta doar decizia de a arunca tigarile si de a nu mai fuma, ci si schimbarea obiceiurilor si a dependentei psihologice de a fuma.
Acest lucru trebuie sa vina in primul rand din interiorul tau, nu pentru ca altii incearca sa te convinga ca e un viciu daunator. Este angajamentul pe care il iei si ti-l asumi si singurul care poate asigura reusita acestei lupte. Depinde numai de tine cum faci acest lucru si cat de bine te vei controla.

Citeste si:  Abdomenul - mituri si adevaruri

Pentru a simplifica putin lucrurile, trebuie sa pui la bataie un plan care sa te ajute sa te abtii de la fumat.
Pune pe hartie care sunt acele motive care te determina sa fumezi si incearca sa vezi daca ai putea gasi un inlocuitor al nicotinei pentru fiecare motiv.

Unele persoane fumeaza ca sa alunge plictiseala, altii pentru ca le face placere, altii pentru ca il linisteset, calmeaza, relaxeaza sau energizeaza, in timp ce pentru unii este o rutina sau un obicei cu care s-au obisnuit.

Identifica motivele pentru care fumezi si cauta-le un inlocuitor: mananca un aliment care te face se te simti bine, practica un sport care iti face placere sau aloca-ti mai mult timp pentru tine si nevoile tale.

Citeste si:  Mancare solida pentru cei mici

Daca vrei sa reusesti, trebuie in primul rand sa te indepartezi de tentatii.
Evita locurile in care se fumeaza sau persoanele care fumeaza.

Bea multe lichide: apa plata, ceaiuri sau sucuri naturale de fructe si consuma citrice ( aceste diminueaza dorinta de a fuma ).
Distrage-ti atentia cand simti nevoia sa fumezi: suna un amic, iesi afara si fa o plimbare sau apuca-te de calcat camasi.

Nu este greu sa renunti la fumat: trebuie sa ai incredere in tine si sa nu renunti oricat de greu ti s-ar parea ca este!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.